2016. április 24., vasárnap

érték

"Mikor a külsőn keresztül megnyilvánul a szellem: ez a szép."
-Rudolf Steiner-
Szívből örülök annak, ha a lelkednek jól esik a szép.
Nehéz időket élünk, amikor az igazi szépet nem igazán akarják megcsodálni, csak azt a "szépet", amit mesterségesen, a társadalom elvárásainak megfelelően kierőszakolva megteremtenek, mert ez a trendi.
Manapság aki elfárad már nem igazán fér bele a divatba, mert mindig fittnek és külsőleg etalonnak kell maradni.
Maximalista világot erőltettek ránk, ami szélsőségesen megkívánja azt, hogy ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy az törvénybe van írva, akkor bizony süllyedjünk el szégyenünkben.
A kis dolgok megvalósítása nem érték, csak a nagy, látványos, csillogó-villogó dolgok az igaziak ebben a buta pénzkergetésben.
A gyerekek értékrendje egyre rosszabb, ami nem csak attól függ, hogy milyen nevelést kap a szülőtől, de persze nagy mértékben befolyásolja ez is.
Mindenki gyógyítóvá vált, miközben magát egy kicsit sem ismeri, csak a felületet, mégis azt hiszik, hogy mást meg tudnak gyógyítani.
Ezt cáfolni szinte lehetetlenség is náluk.
Ilyen ez a világ, amiben az értékek egyre jobban elhalványulnak, mert átveszi helyét egy mesterséges szeretet, amit nem is lehet szeretetnek nevezni, csak érdeknek.
Lesz, aki ezen sorok között gyengeséget LÁT, mert mélyebbre nem NÉZ , mert ahol tart, még nem engedi az igazi szembesülést önmagával.
Az igazi szembesülés nem leányálom, de aki egyszer erre az útra tér nem fogja megbánni egyetlen pillanatát sem. Sorsfordító pillanatok ezek.
Kijózanító órák.
Kijózanító rák, ha ezek az órák már nem elég ébresztőek, mert ha nincs elég figyelem magunkkal szemben, akkor majd a testünk jelez valahogy, hogy megállj ember!
Mindent megérdemlünk.
Kijózanodva láthatjuk csak ezt be, mert amíg a varázs elhomályosít, addig fel sem fogjuk mekkora felelősség van rajtunk.
Amíg magunkat nem ismerjük ne gyógyítsunk másokat, mert felesleges, mert az igazi baj ebből fakad.
Egyébként sem gyógyíthatunk meg senkit, csak katalizátorként emlékeztethetjük valamire, amikor már itt van az ideje.
A szép meglátása fontos.
A rajzolás és a festészet egymást kiegészítik, a rajzolás a forma(élet), a festés a szellem(a szín).
A gyógyulás útja lehet a rajzolás és a festés is, ami igazán hatékony
Az életet(forma) összekapcsolja a szellemmel(szín). A szellemet az élettel.
Ha ez a kapcsolat nincs meg, akkor bizony nincs rend.( a rajzolással és a festéssel csak egy példát mondtam, mert van még bőven más is)

Nincsenek megjegyzések: