2018. augusztus 23., csütörtök

--még nincs--



Még nincs itt az ideje. Sokszor éreztem már ezt, ilyenkor tudom, hogy csak ideiglenesen tudok segíteni, pont annyit, amennyi pár napra elegendő lesz.
Egy ember életében ha nem jött el az idő, hogy a saját kezébe vegye az irányítást, vagyis ebbe belekezdjen, addig is bárhogy is akarjuk, nem fog sikerülni.
Többször tapasztaltam már azt is, hogy félrevezettek embereket, elhitették velük, hogy pár találkozás után már sikeresen veszik majd az akadályokat. Ez a becsapás sajnos sok kárt tud okozni, mert a kellő időben, amikor az embernek szembesülnie kell magával egy adott nehéz élethelyzetben nincs mire támaszkodnia.
Erre mondhatjuk persze azt is, hogy ez a tanulópénze, de én meg azt mondom, hogy jobb nem a kerülőúton tobzódni, inkább az egyenes, tiszta, őszinte beszéd szükséges, ahol tudatosítjuk, hogy bizony még sok baj éri majd az embert, amiben még rúgva-kapálózva fogja okolni a világot és még saját magában semmi okozatot nem fog meglelni.

Sokkal jobb ez, sokkal egyenesebb, még akkor is, ha az ember úgy értelmezheti ezt, hogy nincs bennünk könyörület, nincs bennünk empátia.
Aki nem ért oda a sorsfeladatában, hogy felvállalja magát, annak tényleg nincs itt az ideje erre a sorsfordító változásra.

Tapasztalataim szerint jó sikereket lehet elérni , ha az önmegismerés szándékának egy csekély szikrája megjelenik, viszont , ha ez nincs meg, akkor még az ember szeret dagonyázni a régi rossz beidegződéseiben, aminek teret kell engedni, hogy a saját magának osztott pofonok hatására gondolkodóba essen és fájjon annyira már a lelke, hogy alázatot gyakoroljon maga felé.

Az utóbbi időben már megkaptam azt is, hogy szívtelen vagyok, ami persze abból a szemszögből és abból a lelkiállapotból még igaznak is tűnhet, holott ha a nagy képet látná az illető tudná, hogy ezáltal tudok rajta csak segíteni.
Lesz akinek több évbe telik, amíg feldereng valami megértés a lelkében, de akad olyan is, aki 5-6 alkalom után már elengedi a kezem.

Pár napja is történt egy ilyen eset, aminek szívből örültem.


Ha úgy érzed elakadtál és az ajtó előtt állsz és nem tudod lenyomni a kilincset, nyugodtan keress fel, segítek.


Köszönöm, hogy elolvastad ezen sorokat, szívből kívánom, hogy egyre nagyobb bizalommal tekints a jövőbe a jelened és a múltad biztonságának fényében.


:)

Ui.: A lelkünk egészsége, ideális táplálása nagyon fontos, lépésről -lépésre haladhatunk csak, minden hitegetés, gyors fejlődésről való ámítás nagy visszaesést eredményezhet, ami még nagyobb függést alakíthat ki egyes pótcselekvésekhez.



Nincsenek megjegyzések: