2010. december 5., vasárnap

Advent második hete

Advent a belső megpróbáltatások ideje...de ezt írtam már az előző adventi írásomban, amiben az igazságosság erényéről volt szó...ez az Advent első hetével kapcsolatos kifejlesztésre váró erény.

http://exuziaizidor.blogspot.com/2010/11/belso-megprobaltatasok-ideje-advent.html

Advent második hetében a mértékletesség és a megfontoltság erényét ildomos megerősíteni magunkban.
Ezen belső morális változásaink hatalmas erővel látnak el bennünket, amivel stabilan megálljuk a helyünket a szélsőséges érzéseink jelenlétekor is.
Ezen a héten az étertestünkre nehezedik súly, ami a beszédünkkel is kapcsolatos.
A beszédünk egyensúlya, hogy a kimondott szavunk se nem bántó, se nem visszahúzódó legyen, ehhez a két erényt kell kifejlesztenünk.
Ha mindkét erényt(megfontoltság, mértékletesség) egyenlő arányban használjuk(éljük, alkalmazzuk), akkor a szavaink építőek és szeretettel teliek lesznek.

A kísértések idejét éljük Adventkor.
A második hetében a megfontolatlanság és a mértéktelenség uralkodhat el rajtunk igazán.

A megfontolatlanság az, ami túlzott egót erősítheti bennünk, a mondandónkban...de a megfontoltságunkkal egyensúlyba kerülhetünk.

Amikor meggyújtjuk a második gyertyát gondolj erre, gondold át azt, hogy benned él az az erő, amivel felül írhatod ezen betegítő, önmagunkat már nem szolgáló érzéseinket, gondolatainkat.

Én is meggyújtom most a második gyertyát veled együtt, hogy fény gyúljon bennünk, a megvilágosulás fénye, ami elvezet önmagunkhoz, ahol béke és szeretet van.

Bocs a bakikért, talán nem voltam egyensúlyban :)...a megfontoltság és a mértékletesség egyensúlyában.
Ezért is, ha hibázok felolvasás közben...hát ez van:)))...



Szeretettel,
izi

Nincsenek megjegyzések: