2018. augusztus 30., csütörtök

--dogma--

Az emberek nem számolnak az élet determinált dolgaival, mert kialakult egy olyan nézet, ami szerint mindent meg lehet változtatni. Ez a nézet már dogmaként hódítja meg azon lelkeket, akik a könnyed megoldások hívei, akik nem szeretnek igazán szembenézni magukkal.
A dogma hirdetők pedig ezen lelkes táborból nyerik energiájukat, igazolva saját magukkal szembeni hazugságaikat is.
Ami népszerűségével és divatjával van jelen mostanában korunkban, az nagy valószínűséggel egy olyan szélsőséges irányzatot képvisel, ami egyáltalán nem ad a léleknek semmilyen biztonságot, csak pillanatnyi "heppening" élményt , ami megtévesztően hiteti el, hogy valamit sikerült is szintetizálni az életből és ezáltali beavatásban részesült.
Viszont a elkövetkező kemény élethelyzetben nincs semmi, amihez hozzányúlhat, nincs semmi támpont, csak a kétségbeesés, ami újabb pótcselekvést kényszerít ki.
Önmagunk felvállalása nagyon nehéz dolog.
Olyan dolgokkal van tarkítva, ami egyszerűen az elviselhetetlenség érzéséig is elvihet, de a beavatás soha nem volt könnyű. Annak ellenére sem lesz az, ha úgy tüntetik fel, hogy majd megkönnyítik nekünk, vagy esetleg leveszik rólunk a karmánkat. Az utóbbi baromság egyszerűen annyira divatos lett, hogy többen hisznek már benne, mint abban, hogy van lehetőségük önmaguk megváltoztatni egy határon belül sorsukat, ami majd az elfogadás ideális mértékével ajándékozza meg a lelküket.

Legyen szép napod, aki olvasod ezen sorokat. 


Nincsenek megjegyzések: