2012. augusztus 2., csütörtök

soha nem...

Soha nem mondta senki, hogy könnyű lesz.
Mégis sokan úgy akarják beállítani az Életet, mint egy könnyű dolgot.
Ha az lenne, akkor már régen boldogságban úszna minden Ember.
Hiába a sok hangzatos szó, hiába az, hogy: "gondolkodj pozitívan!"...mert ahhoz, hogy erre az állapotra magabiztossággal el tudjunk jutni, nem kevés akadályon kell túljutnunk.
Az akadályok pedig nem arról híresek, hogy könnyűek, mert akkor nem akadályoknak neveznék, hanem egyenes, kitaposott ösvénynek.

Kitaposott ösvények is vannak, de erre a kitaposott ösvényre nem kevés munkával lehet rálelni...sok sok akadályon keresztül vezet el az út erre az útra, amin már nem egy beavatott járt.
ők jól tudják, hogy mennyire fontos az, hogy ne kényelmesedjünk el és ne várjuk a sült galambot az égből, mert nem fog lepottyanni.

Sok hamis, félrevezető, könnyed módszer van most a  világban, ami gyors javulást, megváltást ígér.
Egyértelműen azt sugallják, hogy ami nehéz, azzal nem kell foglalkozni, mert lesznek olyan segítőink, akik majd megoldják helyettünk azt, amivel már jó ideje kínlódunk.
Sokan ezért be is hódolnak ennek a hamis ígéretnek, mert a sok nehézségből elegük van.
Pedig pontosan ezek azok az akadályok, amikről beszéltem az előbbiekben...nem véletlenül van jelen az a nagy gát, félelem, tragédia, nyomorúság, szegénység az életünkben.

Aki ezt tagadja, az pontosan az isteni elrendezés ellen tesz.
Tudom nagyon nehéz ezt a mindennapokban tudatosítani, de ez az egyetlen megoldása annak, hogy a lelkünk épüljön ideálisan. Minden olyan dolog, ami azt ígéri, hogy fölment ez alól a feladat alól az nagy hazugság!

Amikor a lelkünk változik, akár ideális, akár az ellenkező irányba, akkor lemorzsolódnak rólunk egyes Emberek.
Ez természetes velejárója az Életnek.
Persze ezt nem könnyű elfogadni, de, ha nem akarunk sóbálvánnyá válni, ahogy Lót feleségével történt, akkor bizony nekünk is tudatosítani kell, hogy a múlt az elmúlt.
Ami van jelenleg az a MOST, amiből megszületik a jövő, az új Barátság, az új Élet.

Ezért is, akinek mennie kell, az menjen csak.
Az Élet mindig megmutatja, hogy a döntéseink jók voltak-e.

Soha nem szabad elfelejteni, hogy az ideális felé vivő út nehéz!

Ezért is fel a fejjel és fontos, hogy lássuk, hogy minden méter, amit ezen a nehéz úton megteszünk az nagy ajándék a lelkünknek, mert az már örökké a miénk marad...egyre magabiztosabbá válva megérezzük, hogy MINDEN a LEGNAGYOBB RENDBEN VAN!:)

Sok Szeretettel!

Tibor

Nincsenek megjegyzések: