2017. április 16., vasárnap

nem áll meg...



Egyéni lelki fejlődésünk nem magánügy, morális változásaink nem maradnak véka alatt, még akkor sem, ha az adott pillanatban senki sem tud róla és látszólag semmi hatással nem bír a környezetünkre, a világunk ideális változására.
Elszakadtunk az Önvalónktól, ami nem jelent mást, mint azt, hogy a materializmus súlya hatalmas nyomással nehezedik ránk és nem is tudunk csak a fizikális érzékszerveinkre hagyatkozva élni.
Minden fájdalmunk és kétségbeesésünk alapja az, hogy már nincs kapcsolatunk a Szellemünkkel, lefokozott gondolatainkkal  vergődünk ebben a nehéz világban.
A húsvét misztériuma, üzenete pontosan az, hogy van lehetőségünk a változásra, az anyag béklyójából ideális tempóban megszabadulva magabiztosabbá válhatunk.
Kell ettől több manapság?
A bizonytalanság és a harag korában úgy vágyik a lelkünk erre a biztonságra , mint csecsemő az anyatejre.
Mégis tagadásban élünk, mert a világ nyomására "kénytelenek"vagyunk hitetlenek maradni, mert ez már elavult, nem divatos.
Magányos pillanatainkban viszont sokszor feldereng valami homályos biztonságos érzés, valami megfoghatatlanul nyugalmas viszonyítási alap, viszonyítási pont.
Pontosan ez az a mag, amihez vissza kell kanyarodnunk, amit reálisabbnak kell tekintenünk, mint a fizikális érzékszerveink által látott és konstatált objektumok.
Megváltásban részesült minden ember, ez a dolog akkor is valóságos, ha irtózunk ettől a szótól, a sztereotípiáink fogságában bagatellnek tekintünk minden vallásos üzenetet.
Hitehagyottan élni egyenlő azzal, hogy elvesztünk, hogy a lelkünket nem táplálja semmi hasznos, viszont a testünket hedonista módon etetjük.
Mi ez, ha nem a legnagyobb betegség, a legnagyobb hiány, amiből minden fizikális-ásványi betegség kialakul.
Ezen gondolataimmal kívánok olyan tudatos Húsvétot, ami már nem áll meg a locsolkodás adta ceremónia unalmas beidegződésénél.
:)

Nincsenek megjegyzések: