2017. június 4., vasárnap

Pünkösd

"A változás, melynek meg kell történnie az emberi szóban, olyan gondolatban áll, mely nem csak azt abszorbálja magába, ami helyes és igaz, hanem a jó esszenciális szubsztanciáját is. Akkor a szó nem csupán jelentés hordozója lesz, hanem morális tűz által lángra lobbantott jelentésé."

Jelenleg szavaink nem tartalmaznak közvetlenül jóságot, csak beszélünk arról, ami jó, tehát az előbb említett metamorfózison kell átesniük.
Ez fogja ideális irányba terelni az emberiséget.
A horizontális síkon(ember és ember között) ez elkerülhetetlenül szükséges, ugyanúgy, ahogy a vertikális szinten Isten és ember között is megvalósult, megvalósul, meg kell valósulnia.
Minden harag, gyűlölet, hazugság, agresszió, szélsőséges materialista irányzat ennek ellensége, mert ezzel csak azt érhetjük el, hogy még nagyobb szakadék tátongjon ott, ahol hidat kell építenünk.
Pünkösd egy ilyen híd, aminek eszenciáját érdemes magunkban tudatosítani.
Ez a kölcsönös megértés felé vivő út.
Egy élő nyelv, ami ideális tempóban segíti az emberiséget a megoldás, az elfogadás, a megértés felé.
Korunk istentagadása, szkepticizmusa viszont mély sebeket ejt lelkünkben, aminek gyógyítására mi magunkat kell felkészítenünk, őszinte, tiszta szándékkal kell hozzáállni ezen élő gondolatokhoz(Antropo-(s)zófia).



      

Nincsenek megjegyzések: