2017. június 1., csütörtök

korunk









Korunk egyik népbetegsége a kizsákmányolás, a visszaélés azzal, amivel rendelkezünk.
Kizsákmányoljuk testünket, nem alszunk eleget, sőt nem alszunk időben sem.
Természetellenes életvitelünk  energiavesztetté tesz, ami azt eredményezi, hogy másokon is átgázolunk és nem vesszük figyelembe azt, hogy ők is emberek.
Embertársainkat kihasználható prédának tekintjük, még ha nem is tudatosan és magunkat valamilyen buta indokkal igazoljuk, hogy helyesen cselekszünk.
Mennyire tiszteljük a másik embert? Hogy viszonyulunk hozzájuk? Mennyiszer hazudunk egy nap, akár magunknak, akár másnak?
Egy hazugság romboló ereje felér egy földrengéssel a lelki világunkban, ahol hosszabb távon egy betegség gócpont kialakulására lesz lehetőség, még ha a hazugságunk a jól hangzó "kegyes" hazugság is.
Csodálkozunk, hogy betegek vagyunk, holott ez a betegség csak a legfinomabb jele annak, hogy eltévedtünk, ahol már a természetes lett a megvetendő és a hazugság lett a divatos.
Ébredésünk alapja az, hogy ezeket tudatosan fel akarjuk ismerni, szükségünk van őszinte, tiszta szándékra, hogy a megváltás ereje bennünk meghozza a méltó változtatást, mert addig, amíg nem akarunk máshogy látni, addig semmi sem fog történni, csak a megszokott csapdáinkba újra és újra belelépünk.

Nincsenek megjegyzések: