2017. november 2., csütörtök

--érték--

Mi az érték?
Mi az érték az emberek életében manapság?
Hatalmas káosz uralkodik sajnos ezen a területen, éppen ezért ilyen a világ.
Érték nélküli kapcsolatokat láthatunk, ahol a külsőségek egyeduralma meg sem engedi, hogy a dolgok mélyére lássanak. A legrosszabb az, hogy ez hatványozottan rosszabbodik, ami elérhet egy olyan érdektelenségig, hogy szó szerint zombivá válik az ember.
A fogyasztói társadalom lélek nélküli robotjává.
A külcsín  annyira előtérbe került, hogy egyre nehezebb olyan emberre lelni, akiben a belbecs még jelen van. Ebből kifolyólag a moralitás kihalófélbe került.
Persze ez nem jelenti azt, hogy nincs esély, de azt mindenképpen jelenti, hogy nagyon-nagyon oda kell figyelnünk magunkra, hogy el ne kanászosodjunk.
Erre az eltévelyedésre minden esélyt megadnak azon erők, amiknek egy célja van, ami nem más, hogy lelkileg sivárrá váljunk és ne akarjunk elgondolkodni semmin, csak a túlélésért mindenen, mindenkin átgázolva igazoljuk, hogy hiszen nincs más út, nincs más lehetőségünk.
Szörnyű jövőképek ezek, de egyedileg mindenkinek van lehetősége felébredni. Mindenkinek van egy támpont a lelkében, szívében, amihez visszanyúlva újra életre kelthetjük a lelkünket és az önbizalmunkat ezáltal táplálva magabiztossá válhatunk.
Mi ennél fontosabb manapság?
Minek van nagyobb prioritása, mint annak, hogy a saját kezünkbe vegyük gondolataink, érzéseink, cselekedeteink irányítását?
Aki ezt egyszer megértette, az már soha nem akar visszatérni abba a világba, ahol eddig megvezetve "élt".
Ez a felismerés kicsit fájdalmas is tud lenni, de idővel megérik bennünk, hogy semmi értelme ragaszkodni azokhoz a múltbéli dolgokhoz, személyekhez, amik már nem szolgálnak bennünket.
Van belőlük számtalan, de a felismerés fényében már nem tudnak uralkodni felettünk, a lelkünk felett.
Ugye ismerős ez a dolog?
Akiben megindult a felszabadulás érzése, az már tudja, hogy ha vissza is esik az ember, az csak ideiglenes lesz, mert sokkal hatalmasabb bennünk a megváltoztatásnak, a Megaváltásnak az ereje.
Ez a Megváltás a mi ajándékunk, minden ember ajándéka, ha felnövekszik hozzá.
Amíg nem, addig csak rejtve marad bennünk és arra vár, hogy kapcsolatba lépjünk vele.
Ugye te is érzed ezt már magadban?
Ugye te is tudod, mekkora hatalommal rendelkezel ez által?
Hatalmas kincs van a birtokunkban, amivel egy csodálatos, morális életnek adhatunk lehetőséget.
Nem baj, ha kevesen ébredezünk, de egyben biztosak lehetünk, akiben ezek a dolgok elkezdtek érni, azzal a EMPÁTIÁNK ereje olyan szövetséget hoz létre, ami elszakíthatatlan.
Ezen gondolataimmal kívánok tudatos, szép napot neked.
:)


Nincsenek megjegyzések: