2012. január 14., szombat

türelem?

"A jellegzetes európai hibát követtem el, a sötét pontot magamon kívül kerestem, holott bennem volt…"
Hamvas Béla

Lassan elcsépeltté válik ez a fontos gondolat, mert üres frázisként hangoztatják és nem néznek a mélyére, nem érzik át igazi mondanivalóját.
Magunkban elevenen élő Indulataink tükreit támadásnak véljük és haragszunk másokra ezért, mert még mindig nem tanultunk abból, hogy tényleg el
őbb MI MAGunkban kell változnunk, hogy a tükör is változzon.
Sok indulatos ember semmire sem fog menni a haragjával, még akkor sem, ha ezt jogosnak érzik.
Elbújtunk MAGunk elől, elbújtunk azoktól a dolgainktól, érzéseinktől, gondolatainktól, amiket nem merünk a nyilvánosságra hozni. Ezen struccpolitika még mindig békétlenséget teremt MAGunk körül, mert a cselekedeteink nincsenek összhangban a gondolatainkkal, szavainkkal.
Hazudunk MAGunknak és elvárjuk, hogy odakint IGAZSÁG legyen.
A háttérben rejtőző, fülünkbe súgó ellenerők mindig jelen vannak és teszik a dolgaikat. teszik azt, hogy nehogy észrevegyük az összefüggéseket és azt sem, hogy Ők léteznek...a Szellemi dolgok elnémításával, szőnyeg alá söprésével nem láthatunk rá igazán a dolgokra összefüggésükben, ezért is nagyon jó ez így nekik...inkognitójukban mindig hatékonyan dolgozhatnak...így mindig másra gyanakszunk, a felszínen kutatunk...főleg úgy, hogy Ők nem is léteznek!...odáig terjedt ez a hazugság, hogy aki ebben hisz, már furcsa szemmel nézendő...sőt...


A hazugság az egész társadalmunk alapja már és nagyon nehéz ezen időkben ébernek, következetesnek maradni.
De NINCS más lehetőségünk!

Ez az egyetlen IGAZ út, ami ugyan nem RÖGTÖN...és nem is gyorsan, de tényleg azon irányba indul el, ami elhozza azt az alkímiát, ami a békét vonzza.

Tudom, a mostani indulatok nem ezen szavakat várják, mert az egó igazságtalanságot vél abban, amit lát maga körül.
Az ELFOGADÁS energiájának hatalma mindenek fölött álló.
Az IDEÁLIS Változás innen kezdődik...pontosan onnan, ahol olvasod most ezen sorokat és belátóbbá válva beismered magadnak, hogy ideje másként, tudatosabban szemlélni önmagadat...és lemondani arról, hogy rögtön történjen meg az ideális változás.
Ha ez a folyamat sok emberben megindul, akkor tényleg elkezdődik valami és nem úgy, ahogy hiszik sokan...hogy 2012-ben tudatváltás lesz és megtörténik a ocsú és a búza szétválása...ennek az ideje még nincs itt...TÜRELEM...ami később Rózsát terem!:)...később!

Trencsényi Tibor

Nincsenek megjegyzések: