2011. december 9., péntek

önismeret


Ez az írásom egy video megnézése után született...ha van kedved nézd meg.

http://www.youtube.com/watch?v=02E20Nrc-Cw&feature=share




Albert Einstein mondta egyszer: Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.

Egyszer tudatosul bennünk ez a dolog...hogy mikor?...egyénenként változó, de, ha egyszer egy kicsit is megértettünk belőle valamit elindulunk egy olyan úton, ami egyre több felismerést hoz és egyre tisztábban rálátunk a "hibáinkra".
De ez az út nem olyan egyszerű és nem olyan gyors mint, ahogy sokan szeretnék(ahogy az ego(nk)szeretné).
Persze jól hangzik és inkább hajlunk a felé, hogy annak van igaza, aki azt vallja, hogy ez a dolog gyors lefolyású.
Lehet így is gondolni, de ez nem írja felül a KARMÁT, ami egyénenként változó és ezért egyénenként könnyebb-nehezebb szituációkkal áll elénk.
Sajnos a TÜRELMETLENSÉG miatt a népesebb tábor abban hisz, hogy minden változás egyszerű és elég, ha én most elkezdem magam egynek érezni mindennel és mindenkivel. Igen, ez csak egy része annak, amit önismeretnek hívnak...de tényleg csak egy kis része.
A nehezebbik része az, amikor minden pillanatunkat teljességgel kell megélnünk...sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy csak egy kevéske pillanatunkat is nehéz a teljességben megélnünk...ezért is fontos, hogy tudatában legyünk annak, hogy sokszor fog jönni a KÉTség még az életünkben, annak ellenére, hogy egyeseknek ez a dolog könnyű és a kisujjukból kirázzák(legalábbis ezt mondják).
A Földünkön csak nagyon kevéske Ember van, aki tudatosan él.
Divat lett ez az önismeret...divat lett tudatossá válni...ami persze nem is lenne baj, ha tényleg morális változásaink gyümölcseként nem szégyellnénk kifejezni a szeretetünket a "másik"Ember iránt.
Ezen írásommal nem tagadom a létjogosultságát semminek, csak talán felnyithatom egy-két Ember szemét arra, hogy a beavatás nem leányálom:)...és ami a legfontosabb...nem elég csak hinni...nem elég csak arra gondolni, hogy megváltozom...nem elég azt érezni, hogy egy vagyok mindennel...és minden most ebben a pillanatban csak a fejemben játszódik le és részese vagyok én is ennek a helyzetnek a megteremtésében...ennél sokkal több mindenről tudnunk kell...sokkal nagyobb türelemre van szükségünk...de igazán erről nem esik szó...miért is?...mert az nem lenne annyira divatos...és nem lenne annyi rajongó sem.
Persze a kezdeti sikerek, örömök, eufóriák jönni fognak eme ismeretek nélkül is...de hosszabb távon igazán nem sokat segít...az ideális alázat, morális változások, szellemi ismeret(obejektív) nélkül semmi sem lesz stabil bennünk.



Sok szeretettel:
Tibor

Nincsenek megjegyzések: