2011. december 19., hétfő

örök táplálék

A pszichológia módszerei(elmélete, gyakorlata) HIÁBAVALÓAK addig, amíg szellemi dolgokra nem összpontosít, a szellemi "dolgok "befogadására nem ösztönzi az embert.
Nem véletlen a sok neurotikus, depressziós, pánikbeteg ember.
..."Nem csak kenyéren él az Ember", hanem a szellemi táplálékon is, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy önmagunkat nem túlzottan dicsőítő és önmagunkat nem túlzottan lekicsinylő EGÉSZséges emberekké váljunk.
A fizikális testünk érzéseit felfogjuk az FIZIKÁLIS érzékszerveinkkel...szükségünk van erre.
Viszont szükségünk van arra is, hogy a SZELLEMI világ üzeneteit is befogadjuk. Minél tisztább a szándékunk, hogy ideális irányba változzunk, annál gyorsabb a morális változásunk. Ezek az átalakulások...ez a nem egyszerű munka, idővel meghozza a gyümölcsét. A TÜRELMETLENSÉG viszont azonnal leállítja ezt a fejlődést.
Nem véletlen, hogy a legfontosabb dolgok egyike a TÜRELEM.
Szellemi érzékszerveink kialakulását nem lehet pénzért megvenni!
Az EGÉSZségünk a Test-Lélek-Szellem harmóniájában lelhető meg.

A LÉLEK(Lelkünk) a SZELLEMI világot befogadja a belső életébe(életünkbe), ugyanúgy, ahogy az érzékei(érzékünk) útján a FIZIKÁLIS világot.

" A körülöttünk lévő szellemi világból ugyanúgy magunkba fogadjuk és magunkévá tesszük a szellemiséget, mint ahogy a fizikai világból magunkba fogadjuk az anyagot és feldolgozzuk testünkben. A SZELLEMISÉG az ember ÖRÖK tápláléka....

A lelkünkben életre kelt "ÉN" ugyanis az intuíciói révén kapja meg a szellemi világ üzenetét, érzetei révén pedig a fizikális világ üzenetét."

Nincsenek megjegyzések: