2017. február 15., szerda

fekete bárány


A gondolatok sokféleségében létezik egy alap, egy alapigazság, amihez a sokféleség mérhető. De ezt elfelejtjük, és azt hisszük, hogy mivel létjogosult bárhogyan is gondolkodni, ezért minden belefér az igazságba. Ezért van ez a nagy káosz a világban, mert az egyetlen viszonyítási alapot nem ismerik és nem találják.
Aki felismeri a dolgokat fekete báránnyá válhat ebben a nagy embertömegben, ami néha kellemetlenséggel járhat, de hosszabb távon egyértelműen hasznos, ha nem szélsőséges gondolkodásban élünk.
Biztonsági rácsainkat építjük, ki akarjuk zárni a farkast, de már felesleges ez a rács, mert a farkas bent van, magunkban kell megvívni  a csatát, odabent vele.
Hátra hagyva van egy erő számunkra, amit mindenki megtalálhat magában, ha keresi, ez a megváltó erő, ami nélkül semmi sem sikerülhetne már, de az emberek erről nem akarnak tudomást venni és nagy gőgjükben minden változásukat annak tudják be, hogy ezt csakis a saját erejükből tették meg, semmilyen egyéb segítő erő nélkül.
Amíg ezen felismerés meg nem történik, addig az emberiség sajnos nagyon rossz irányba tart és az egekig emelkedik az egója. Szép reggelt mindenkinek, te kis fekete bárány. :)

Nincsenek megjegyzések: