2017. január 6., péntek

https://www.youtube.com/watch?v=6magkxWbE5g

Vízkereszt.

Egy lehetőség az újabb ember megszületésére, egy tudatosabb, morálisabb, tisztább, őszintébb emberi viselkedés alapja.
Nem a három királyok ünnepe ez.
Ugyanolyan fontosságú, mint a Karácsony, csak lealacsonyították az idők folyamán, eltüntették az igazi mélységét, amit ez az Ünnep adhat az embereknek, az emberi léleknek.
Soha nem változhattunk volna ideálisabb irányba, ha nem történik meg a Megváltás.
Persze ez megint egy olyan dolog, hogy mi köze van egy homályba ragadt eseménynek a mostani életünkhöz, ráadásul még nem is biztos, hogy úgy történt, vagy nem is történt meg, gondolják sokan.
De mindenki pontosan azt gondol, ahogy jónak látja, a valóságon nem változtat ez semmit. 
A legfontosabb, hogy felfogjuk a vízkereszt igazi mélységét, üzenetét.
Egy ember(Jézus) lett a hordozója Krisztusnak, egy emberi test fogadta be Krisztus lényét( a Jordán folyónál )
Ha ezen mondatok távol állnak tőled, ne olvasd tovább, de ha mégis megérint, akkor már volt értelme leírni ezen sorokat.
Igazán semmi sem haszontalan, majd egyszer megérik az emberek lelkében a felismerés.
Egy tiszta (legtisztább) emberi burok fogadta be Krisztus lényét, aki Jézus testében élt három évig, a golgotai eseményekig.
Az idő alatt vált az isteni... emberré.
Emberi nehézségeket élt meg egy isteni minőség.
Sajnos ezen dolgok is el vannak ferdítve, szélsőségesen.
A lényeg viszont nem más, mint az, hogy mi a jelen korunkban befogadhatjuk ezt a krisztusi minőséget, csak nekünk nem 3 évünk van arra, hogy ezt a morális, szeretettel teli utat megtegyük, hanem több(nagyon sok) inkarnáció, mert a jelenlegi ember általános lelki minősége(önmagához való viszonya) ezt még nem engedi meg, mert hatalmas fal van előtte, a materializmus fala.
Ezen falon sokan átjutottak már, vannak, akik már érzik ezt az utat, megértették a jelen idő üzenetét és a régi dogmatikus beidegződéseiktől egyre jobban megválnak majd, ami megengedi a gyorsabb javulást önmagukkal, ezáltal másokkal.
Ezen sorokkal kívánok neked áldott Vízkeresztet, ha megengeded magadnak, akkor innentől egy kicsivel másképpen tekinthetsz erre az Ünnepre.  :)
Lelkünk táplálása ugyan olyan fontos, minta testünk táplálása.
Lelkünknek szüksége van stabil(mégis elasztikus) támpontra, amihez viszonyíthat, amihez bármikor odafordulhat, mert e nélkül a lelkünk elsorvad, szomjazik.
Ezen hiányosság jelenik meg manapság a depresszió formájában, ami nem más skizo-phrénia, csak ennek az értelmét is elferdítették, mert igazán nem jelent mást, mint lehasadni a Szellemtől, a Szellemünkről.
A visszacsatolás(religio) nem más, mint amikor a lelkünket visszakapcsoljuk a Szellemünkhöz.
Ebben van szerepe Krisztusnak, Krisztus impulzusának, lényének.

Az igazi gyógyulás, az igazi egészség e nélkül nem lehetséges, csak apró-cseprő tűzoltások, mert az egész ember ezt igényli, mert a fél ember csak fél, az egész ember pedig biztonságban van minden külső forrástól függetlenül.

UI. Jézus(az ember) születik meg Karácsonykor, Krisztus születik meg Jézusban Vízkeresztkor, csak ebbe kell belegondolni és megérteni, hogy semmivel nem kisebb ez az Ünnep a Karácsonytól. :)

Nincsenek megjegyzések: