2017. december 17., vasárnap

--harmadik--

https://www.youtube.com/watch?v=44S21EoDjho
Advent harmadik vasárnapján elgondolkodtam azon, hogy milyen szerepet tölt be az életemben már ezen időszak, ez a kb.4 hét Karácsonyig. Megnyugtatóan éreztem, hogy bizony amióta tudatosabban élem meg ezen ünnepet(lassan 8 éve már), azóta egyre nagyobb rálátást szereztem önmagamra, a lelkemre, a reakcióimra, az érzéseimre. A legjobb pszichológusai vagyunk magunknak, ha ezt ténylegesen megértjük, mert annyira egyedi sorsfeladattal születik "le" minden ember, hogy t
énylegesen csak mi magunk oldhatjuk meg a saját problémáinkat.
Ehhez viszont lelki erőre van szükségünk, mégpedig nagyon nagyra.
Korunk álbiztonságának , szélsőséges vakmerőségének súlya alatt a lelkünk nem kap elegendő ideális szellemi táplálékot, mert teljesen lezárva tartjuk így ezáltal magunkat a szellemi Önvalónktól. Persze pillanatnyi tudatmódosító szerekkel illegálisan be lehet hatolni ezen területekre, kikerülve a küszöb őrét, de ezen utazások csak még esélytelenebbé teszik a visszatérő lelket a földi gyakorlatiasságban.
Nem mondom, hogy így nem kapott az emberiség egy-két jó ötletet, de az, aki behozta biztos, hogy nem a magabiztosságáról volt híres, hanem a pótcselekvéseiről, mert az igazi szembesüléseket, amik tényleges nehéz munkát igényelnek, azt kikerülte.
Advent harmadik hetében a lélekjelenlétünkben erősödhetünk, a harmadik lénytagunk az asztráltestünk(lélektest) kerül golyózápor alá.
Ilyen esetben nagyon sok aggodalom, szélsőséges szenvedély, félelem uralhatja el a lelkünket, aminek hatására összeomolhatunk, elveszthetjük bátorságunkat, biztonságunkat.
A harmadik gyertya szimbolizálja a lélekjelenlétünk, bátorságunk erényét, gondolj ebbe bele jó mélyen és érezd át ennek az ünnepnek lelkedre gyakorolt jótékony , szembesítő jelentőségét.
Veled gyújtom most meg a harmadik gyertyát és ezen soraimmal, gondolataimmal, szeretett teljes érzéseimmel kívánok áldott Adventet neked.  :)





Nincsenek megjegyzések: