2017. március 2., csütörtök

bizalom




Rendezni, rendszert adni az életünknek.
Ennek vannak ugyan szélsőségei, amikor már minimális változást sem tudunk véghez vinni, mert akkor azt hisszük felborul minden stabilitásunk.
A másik szélsőség pedig az, amikor teljesen rendszertelenül élünk.
Nagyon összetett dolog az egészség.
Könnyelműen hisszük, hogy elegendő egy területen javítani az életünkben és azt fenntartani, amitől majd gyógyulást remélünk. Persze alapból nem rossz elgondolás akkor, ha ezt úgy tesszük, hogy közben nyitottak is vagyunk a további változtatásokra és tudjuk, hogy ha elkezdünk valamit, ami ideálisabb irányba terel(het), az még csak egy kis rész lesz a sokból, amit majd még tennünk kell magunkért.
A tavasz eljövetele egy kicsit megtévesztő lehet, mert ilyenkor általánosságban jobban kezdjük érezni magunkat és ebből kifolyólag felületesebbé válunk(válhatunk), ezért a külsőségekre egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, mint a belső lelki munkára.
Nagyon fontos, hogy ezt szem előtt tartsuk, mert ha esetleg nem vesszük ezt észre a lelkünk biztonsága hiányt szenvedhet, ami a későbbiekben újabb kemény szembesülésekkel, próbákkal áll majd elénk, amit majd megint nehezen fogunk viselni, mert akkora már magunkon kívülre kerülve energiavesztetté válunk.
Minden baj alapja ez, az elbizakodottság, a a kellő figyelem hiánya és a külsőségek szélsőséges ápolása.
Ilyenkor olyan emberek kerülnek az utunkba, akik még erősíthetik is bennünk ezt az eltávolodást, hamis illúziókat elhintve felénk.
Nagy csapda ez.
De a magunk kárán kell tanulnunk, ha nem fogadjuk meg az időben jövő tanácsokat.
Nem egyszer estem ebbe a hibába, amit most már nem bánok, mert a kellő tapasztalatokat levontam. :)
Minden nap becsapjuk magunkat, ha nem is nagyon, de kicsit igen.
Még mindig vannak olyan területek az életünkben, ahol még nem vagyunk elég magabiztosak, ezáltal inkább hazudunk, mint igazat mondanánk.
Rendjén van ez is egy darabig, de csak egy darabig, mert nagyon fontos, hogy erre rádöbbenjünk.
Ténylegesen döbbennünk kell, mert akkor fog leesni, akkor fog koppanni akkorát, hogy majd akarunk változtatni rajta.
Szép az élet, ezáltal lesz biztonságos, ezen felismerések adják a fogódzkodókat és a függéseink más emberektől ezáltal megszűnnek.
Viszont nem szabad elkülönülni szélsőségesen, mert szükségünk van igaz barátokra, akikkel méltó módon megbeszélhetjük legtitkoltabb dolgainkat is.
A bizalomra szükségünk van.
A bizalom hiánya is okoz szervi bajokat, mert minden szélsőség a szerveinken jelentkezik tünetként, vagy ha nem a szerveinken, akkor pszichés problémaként, amiből manapság elég sok van.
A egyik megoldás a bizalom.:)



Nincsenek megjegyzések: