2010. június 23., szerda

alprogramjaink

Már nagyon sokszor írtam arról, hogy az emberiség legnagyobb feladatai közé tartozik az, hogy megértse, mit is jelent az, hogy "megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel".
Persze érthető ez a mondat, de a mindennapjainkra vonatkoztatni nem olyan egyszerű.
Nagyon sok féle beidegződésink vannak, alprogramjaink rabságában cselekszünk, észre sem véve, hogy akár van lehetőségünk másként is reagálni.
Automatikusan cselekszünk, a pillanatainkban nem vagyunk jelen...esetleg akkor, amikor képzetet alkotunk, gondolkodunk...csak ilyenkor vagyunk éberek.
Minden más állapotunkban, nem vagyunk tudatosak.
Alvó állapotunkról semmit nem észlelünk...nagyon kevesen emlékeznek az álmaikra.
Amikor az ó szövetségről hallunk, kevés embernek jut eszébe az, hogy ez az alprogram még szerves részét képezi az életünknek...igen, az ó szövetségi alprogram irányítja még a világot.
A sejtjeinkbe van táplálva az(tisztelet a kivételnek), hogy "szemet szemért, fogat, fogért".
Sokan undorral, nagy taszítással, hárítással vannak, ha vallási témákról van szó.
Én is ilyen ember voltam.
Egyszerűen nem tudtam (nem is akartam, mert taszított)a modern életre vonatkoztatni bármit, ami vallásos téma.
De rájöttem, hogy mennyire fontos erről az oldalról is megvizsgálni a dolgokat.
Észre kell vennünk, hogy ha Angyalokról beszélünk, akkor modern verzióban egy olyan erőről beszélünk, ami befolyással lehet az életünkre.
Észre kell vennünk, hogy vannak olyan erők, amik önmagunktól eltávolítanak(amiket vallási téren ellenerőknek neveznek)és vannak olyanok, amik segítik az önmegismerésünket (ezek pl...Őrangyalok, Arkangyalok, Archek, Exuziák...stb.)
Ezek az erők mindig is léteztek és részei a mai világunknak is.
Aki ezt nem látja be, az szem ellenzővel jár.
Minél tisztábban átlátjuk ezen szellemi lények valóságosságát, annál hamarabb kerülhetünk abba az állapotba, ami bizonyossággal tölthet el.
Sokan jelenleg úgy vélik, hogy ezek a lények a képzelet szüleményei.
Irtóznak ezektől a dolgoktól, mert eleve ellenszenv van bennük (akár előző életükből kifolyólag, akár jelen életükben történt valami , ami blokkot okozott)...ezen viszont túl kell lépnünk és más megvilágításban látni azt, ami igaz...másként szemlélni azt, amit eltorzítottak az évszázadok folyamán...a dogmák fölé kerekedni, hogy szabadok lehessünk.
Bármennyire is nem hiszünk az ó szövetségbe, annak hatása az emberiség béklyója jelenleg.
Folyamatosan szemet szemért követelünk, nincs megállás ebben, csak az állandó megtorlás, a másik okolása, az ujjal mutogatás.
Csak elég egy kicsit magunkba tekinteni és egyből felfedezhetjük, hogy mennyire nehéz az ellenségünknek nem kiszúrni a szemét.
Mennyire nehéz megölelni azt, aki ellenségesen viselkedett velünk, vagy csak azt vetítettük rá, mert magunknak vagyunk az ellenségei.
A világ jelenleg még ebben a szellemben él(tisztelet a kivételnek, azoknak, akik tesznek azért, hogy már kenyérrel dobálózzanak).
Igen...itt jön a képbe Krisztus.
A Megváltó...ugye milyen nehéz elfogadni ezt a szót, mert rögtön egy valláshoz kapcsoljuk...MEGVÁLTÓ...pedig számomra nem jelent mást, mint tényleg azt, ami egyszerűségében az, ami.
Higgyétek el, hogy mennyire megkönnyebbültök, ha megszabadultok attól a sok életeteken felvett undortól, félelemtől, ami nem engedi meg, hogy más fényben tekintsetek ezekre a minőségekre, szent erőkre.
Az emberiség legnagyobb feladatai közé tartozik az, hogy másként lásson.
Észre vegye azt, hogy az új szövetség megkötése mennyivel más hozzáállást mutat.
Az új szövetség azt mondja, hogy dob vissza kenyérrel...ne kővel.
De, ha az alprogramunk kényszerít, ami az ó szövetség szerint kódolt, akkor hogy dobjak vissza kenyérrel?
Itt jön a képbe a MEGVÁLTÁS.
Értitek már?
Megváltani az emberiséget abból az állapotból, ami a bosszú állapota.
Krisztus megváltása igen is nagyon modern.
Számomra modernebb minden csúcs technológiájú kacatnál.
Ne imádj bálványokat...ezt is megmondták...miért is?...mert amikor a legnagyobb bajban vagy, akkor semmiben nem tudsz rájuk támaszkodni...semmiben...érted?
Mi az, amire minden esetben támaszkodhatsz?
Krisztus keresztjének lecsorgó vérére...ez nem mese és dogmatikus, misztikus valótlanság.
Ez a megváltás, megtermékenyítése az emberiségnek, hogy a virágból olyan gyümölcs legyen, amire érdemes ránézni és érdemes megkóstolni, mert egészséget hoz.
egy virág sem egyenes szárrá növekszik, vannak váltásai...levelek, csésze levelek...jön a virág, porzó...stb...de önmagában nem lesz gyümölcs, csak akkor, ha egy külső esemény, valami megtermékenyíti...a virág esetében egy másik virágról történik meg a dolog...az emberiség esetében egy külső szellemiség, Krisztus a megtermékenyítő.
Ez teljesen modern...teljesen elfogadható...logikus...érthető.
Aki ezt nem látja be, az az igazi vak.
Ezen erő, ezen impulzus behatása révén tudjuk az alprogramjainkat átírni...az ó szövetség alprogramját, az új szövetség alprogramjává...ezek után már egyszerűbb lesz kenyérrel dobálózni...meglátni az ellenségünkben azt a lényt, aki esetleg szeretetre vágyik, azért támad, vagy felfedezni azon tudatalatti dolgainkat, ami a másikban tükröződik, mert a felszínre akar jönni, hogy integrálni tudjuk magunkban.
Ez a mindent átható szeretet, nem véletlenül mindent átható.
Mindenen áthatol, még azon is, amikor bántanak.

Szívem minden szeretetével kívánom, hogy egyre többen tudjunk kenyérrel dobálózni...

szeretettel,
izi

ui...ahhoz, hogy érdemben tovább lépjen az emberiség ezen dolgokat is meg kell vizsgálnia.
Ez a dolog teljesen össze egyeztethető minden önmegismerési technikával...

Nincsenek megjegyzések: