2010. június 27., vasárnap

Prometheusz



Ezt az írásomat egy másik fórumra írtam, de úgy érzem, ide sem árt felrakni...sok előzménye volt ugyan, de valahol ez a kiragadás is egész önmagában.

Íme...

Sokat beszéltünk az utóbbi időben a szexualitásról, a Tantráról, az energia vesztésről, az energia megtartásról, a Megváltásról, a kundalini energiáról (ami lentről felfelé)... és ami annyira nem köztudott a pünkösdi energiáról(ami fentről lefelé)...beszéltünk Prometheuszról, a sasról, ami tépi a máját, Heraklészről...
Mi ezekben a közös.
Minden mindennel összefügg...

A mondák, mind ezoterikus igazságok tárházai...de ezeket is több szemszögből lehet olvasni, a tudatossági szintektől függően...exoterikus(külső)...mezoterikus(középső)...és ezoterikus(belső) szintekről...és itt a szint jelölése semmiképpen sem megkülönböztetés...pontosabban nem olyan megkülönböztetés, mint, amilyen az anyagba ragadt ember véli.

Köszönöm, hogy engem is arra sarkaltatok, hogy még mélyebben átlássam ezen összefüggéseket.
Bevallom most sokkal jobban érzem magam és még jobban megerősödtem a hitemben.

Érdemes meghallgatni Paksi Zoltánt is, amit jaguár ajánlott...
http://tisztahangok.wordpress.com/2008/08/26/asztrozofia-paksi-zoltan-rovata/

... "A GONDOLKODÁSRÓL"-ra kattints kb. a 60. perctől van róla szó.

Igen...Paksi Zoltán nagyon ott van és mindig is szívesen hallgatom, valahol nem beszélt másról , mint én, ha a mélységét tekintjük.
Arról viszont nem beszélt, csak belekezdett, hogy miért pontosan a májat bántja a sas-keselyű.
Azt megemlítette, amit sokan nem tudnak a májról, hogy a leggyorsabban regenerálódó szervünk, amiben nincs érző ideg, tehát nem is fáj, ha mardossák. Ez nagyon érdekes...

Ahhoz, hogy jobban megértsük, miért is a máját támadta a sas, tudnunk kell egy-két dolgot előtte.

Az Embernek vannak alacsonyabb testei, ezen azt értem, ami az anyaghoz van közelebb, amit nem hatott át még a szellem...ezek a fizikális, éter, asztrál(aminek káma is a neve)testek.
Az Embernek az a feladata, hogy ezen testeit átszellemesítse, ahogy Prometheusz is szimbolizálja, ahogy szabad akar lenni a Kaukázustól, ahová Zeusz láncolta. Ez a világi gondolkodás azt mondja, hogy előbb a világ hasson ránk és utána gondolkodunk.
Az alacsonyabb testeinket még nem hatja át a szellem, az az ÉN szellem, amit elérhet az emberiség és a maga kezébe veheti az irányítását.
Prometheuszhoz eljön Heraklész( aki nem mást szimbolizál, mint aki beavatott, aki nem más, mint mi, önmagunk, a megváltott embert, aki mer lépni, változtatni)...tehát eljön hozzánk a magasabb ÉNünk...nem az alacsonyabb énünk, hanem a magasabb(ha viszonyítani akarunk).
Ez a magasabb ÉNünk az, ami ráhatással van az alacsonyabb testeinkre.
Mit is tesz ezzel?

Átszellemesíti.

Az alacsonyabb testeink tehát.

1.fizikális...orrtő feletti rész, ahonnan a fizikális test kialakult

2.éter...máj

3. asztrál(káma=vágy)...gyomor

4. Alacsonyabb én(ami ragaszkodik és félelmeiben él)
------------------------------------------------------------------------------ itt van a választó vonal, amikor elkezd működni bennünk Heraklész(magasabb ÉNünk, beavatott)

PÜNKÖSD ezzel azonos...itt az a szellem lép be a korona csakrán, ami bölcsességgel lát el, rálátással leszünk önmagunkra , a vágyainkra, kívánságainkra...itt döntünk szabad akaratunkból, hogy lehet másként is, ne az állati ösztöneink uraljanak.

Tehát az átszellemesedett testeink a következők lesznek.

(3+)...plusszal jelölöm az átszellemesített testet.

tehát...

3+. manasz (átszellemsített asztrál test)

2+. budhi (átszellemsített éter test)

1+. atman(átszellemesített fizikális test, ami az Isten embert is jelöli)

Tehát, amikor az alsóbb testeink kezdenek átalakulni, amire élő példa volt Jézus, ahogy a krisztusi szellem beleköltözésekor ez a folyamat megkezdődött, csak ő 3 év alatt (tehát minden egyes alacsonyabb testét egy év alatt)alakította át alsóbb testeit, amit az emberiségnek persze nem ennyi idő alatt kell majd, csak élő példával szolgált, hogy lehetséges.
A MEGVÁLTÁS itt nyeri igazi értelmét, megváltami abból az alacsonyabb kényszerítő (asztrál-manasz=vágy)testünkból, ami mardos(sas)...az étertestünket(máj...életerő, az életerőnket, ami mindig elvesz belőle nagyon sokat, ha nem előbb gondolkodunk, hanem előbb cselekszünk automatikusan...lásd, magömlés=energia vesztés).
Tehát a máj azon életerőnket( alacsonyabb étertestünk) jelképezi, amit a vágyaink irányítanak, MARDOSNAK, mint egy sas, mert a VÁGYAINK az étertestünkben vannak(amiben Lucifer munkálkodik, csábítás, kényszer).

Hirtelen ennyit tudtam összeszedni, de, ha van kérdésetek szívesen válaszolok.
Nem kívánok vitába szállni senkivel, mindenki döntse el magában, hogy ez a dolog megérintette e a szívét, avagy sem, ha esetleg nem, akkor tanuljuk meg elfogadni a másik véleményét, tapasztalásait...

Sok szeretettel,
izi

Nincsenek megjegyzések: