2016. november 13., vasárnap

legyen bent is fény





Legyen bent is fény, mert a sötét nagy teret hódított az emberi lelkekben.
Egyébként is azt az időszakot éljük meg, hogy idekint is egyre kevesebb a fény, mert szeptembertől az arányok megváltoztak a sötét irányába.
Ezen időszakban egyre több olyan nehézség kerülhet utunkba, ami megriaszthat, elkedvteleníthet, félelemmel tölthet el.
Fény gyújtani a lelkünkben ilyenkor szinte kötelező, de ezt így nem erőltethetjük rá senkire.
Advent közeleg.
Ez a négy hét Karácsonyig a legsötétebb időszak.
A négy hét erénye, ami szorosan kapcsolódik hozzá arra hívja fel a figyelmünket, hogy van dolgunk magunkkal, van lehetőségünk olyan erényeket kifejlesztenünk, amik a magunk javát és ezáltal a környezetünk jobbulását segítik elő.
Morális változásaink mindig építőleg hatnak mindenre, még akkor is, ha ez nem jut tudatosságunkra. Ebben a világban nincs olyan, hogy kisebb fejlődés, itt csak olyan fejlődés van, ami nem összehasonlításon alapszik, hanem elfogadáson, hogy pl. a másik sorsfeladatához mérten lehet, hogy gyorsabban tud morálisabbá válni egy adott szituációban. De ez nem baj, mert mindenki egy felé tart, csak van aki már tudatossággal, egyre nagyobb figyelemmel, Önvalójának figyelő, óvó ölelésével.
Minden évben eljutunk Adventhez, eljutunk egy lehetőséghez, hogy történjen valami érdemleges bennünk, a lelkünkben olyan fény világítson, ami magabiztossággal lát el ebben a középszerű, érdekkel teli, szabados világban. Kívánom, hogy ezen sorok hatoljanak el a lelkedig és érezd át sürgető üzenetét.


Ui: Sóbálvánnyá változni nagyon könnyen lehet, elegendő hozzá az, hogy elfelejtkezünk a lelkünk igényiről.





Nincsenek megjegyzések: