2016. július 23., szombat

igen...


Igen.
A jobb oldali hölgyben minden szépséget megtalálok.
Van mostanában egy torz kép az egészségről,  arról, hogy tartósítsuk magunkat fiatalon idősebb korunkra.
Szélsőségesen nem akarjuk tudomásul venni a devolúciós szakaszát az életünknek.
Valami óriási lelki trauma miatt bizonyítani szeretnénk másnak ezáltal a létjogosultságunkat.
Itt nem az egészséges , ideális középútról van szó, ahol ténylegesen hasznos a mozgás , a test edzése, a korunkhoz mérten ideális fittség.
Tisztelem és nagyra értékelem azokat az edzőket akik ezt figyelembe véve nem egy irreális képet festenek le a hozzájuk forduló embereknek.
Nagyon hasznos a tevékenységük.
Annyira eltunyult mostanában az ember, annyira kényelmessé vált(tisztelet a kivételnek), hogy tényleg azt hiszi, hogy mozgás nélkül huzamosabb ideig elérhet valami olyan változást, amitől egészségesebb lesz.
A bal oldali képen látható hölgy lehet, hogy annyi idős, mint aki a jobb oldali képen van, de ez egy szélsőséges összehasonlítás.
Sok szemponttól függ az, hogy milyen marad a testünk ebben a korunkban.
Nem elég a pozitív hozzáállás sem, annak ellenére sem, hogy ezt sugallja szinte minden média.
Legfőképpen az adott inkarnációnk határvonalai szabnak korlátot, és ha a lélek a 6-7 éves kora körül nem akar igazán az öröklött dolgaitól megszabadulni és nem írja felül a szülői genetikai kódjait, akkor bizony azok is gyökeresen hatnak rá.
Viszont ha ezt felülírta, akkor még ott van az is, hogy milyen életfeladatot kell teljesíteni ezen életében. Ennek változatossága óriási.
Éppen ezért egy pötyhedt, narancsbőrös bőr is lehet egy életen keresztül tanulási folyamat, persze itt is van lehetőség egy intervallumon belüli javításra, de ez a korlát már azt is hozhatja, hogy soha nem éri el azt az ideál képet, amit a reklámokban etalonként eléállítottak.
Sportolni szükséges, a kor előrehaladtával a korhoz mérten még szükségesebb.
A lelki higiénia alapvető.
Csak együtt a kettőt érdemes művelni.
A szélsőséges propagandát csakis így lehet felismerni. :)

Egy virág pl. ha már elérte a fénykorát soha nem akarja fenntartani azt az állapotát, amikor a legcsodálatosabb színekben pompázott, mert nem is lehetséges neki.
Ez is egy fura összehasonlítás, de valahol érezhető belőle a lényeg.
Számomra pl. Édesanyám az ősz hajával és a korához mérten mozgékony testével maga a csoda. :)...de ez a lelki mozgékonyságától is függ és attól is , hogy eleget mozog, kerékpározik és gyalogol.

Nincsenek megjegyzések: