2010. augusztus 12., csütörtök

egész élet

Ha megkérdezném Tőled mi az egész élet, akkor mit felelnél?
Egyesek úgy válaszolnának, hogy megszületünk és meghalunk...a születésünk és a halálunk között eltelt idő az, ami az egész életünk.

Igen, így is fel lehet fogni, de ez semmiképpen nem a teljes életünk.

A teljes életünk a fizikális születéseink és fizikális halálaink között eltelt idő és a fizikális testünk halála utáni szellemi életeink idejének összessége...miután újra testet öltünk.

Ráadásul amit viszonylag tudatosan megélünk ezen életeinkből, az csak a fizikális életeink két harmada, ha valaki nem nagyon aluszékony.
Az fizikális életünk egy harmadát végig alusszuk...és az ébrenlétünk sem teljesen tudatos, csak, amikor valamiről képzetet alkotunk, gondolkodunk...hát az sem valami sokszor van:-).

Minél tudatosabb az Ember, annál nagyobb rálátása lesz arra, hogy az Ember nem csak addig Ember, amíg a Földön él.
Amikor megszületünk, akkor a Föld magába fogad...földi Emberek leszünk.
De mi történik, ha meghalunk?
Akkor viszont a csillagok fogadnak magába...csillag, szellemi Emberek leszünk.

(persze ezt így nem tagolhatjuk, ha az EGYségben gondolkodunk, de valami támpontra szükség van a megértéshez)

Amikor az Ember egyre jobban tisztában lesz a szellemi világgal, annál kevesebb meglepetés érheti, akkor, amikor leveti a fizikális testét.
Ugyanis, amikor az Ember meghal, kb három napig egy olyan állapotban van a saját tudatában, ami már ugyan nem köti az anyaghoz, de mégis a levegő, hő, víz, föld elemében él.
Ebben az időben tablószerűen látja az életét.
Ennek leteltével viszont a kozmikus intelligenciába olvad fel, amit bizonytalansággal, nagy félelemmel élhet meg, ha nincs meg azon ismerete, bizonyossága, amiről az előzőekben írtam.
Sajnos sokan ezt nem tartják fontosnak, holott, csak a testünket vetjük le halálunkkor...amit megtanultunk, azt viszont tovább is visszük.
Aki itt a földi életében már nem fél a haláltól( stabil, bizonyossággal teli ismerete révén)azt nem érheti meglepetés.

folyt.köv.

Szeretettel,
izi

Nincsenek megjegyzések: