2010. szeptember 1., szerda

iskola

Elkezdődött...teljesen jól viseli Szandra és Balázs is.
Én is.:-)
Ezelőtt mindig sokkal nagyobb gondot okozott, de hála az égnek valami oldódott.
Emlékszem én nagyon nem szerettem iskolába járni.
Soha nem értettem, hogy minek kell annyi lököttséget tanulni.
A mai napig nagyon sok fölösleges dolgot tanítanak a gyerekekkel.
A legdurvább az, hogy nem azt tanítják meg először, hogy hogyan is kell tanulni és mi az értelme a tanulásnak, hanem csak úgy bele akarják gyömöszölni a fejükbe a tananyagot(tisztelet a kivételnek).
Eleve más karmikus háttérrel születnek le a lelkek ide a Földre, annyira változó az, hogy ki mikor mit tud(mire van affinitása)megtanulni.
Amíg az Embert egy fizikális testnek gondolják csak, egy sablonnak, addig nem is lesz hatékony a tanítás.
Az élet első három évében sokkal többet tanulunk, mint a főiskolák, egyetemek 5-6 évében.
Addig, amíg nem jöttem rá arra, hogy mi értelme van a tanulásnak és , hogy hogyan is ildomos tanulni, addig egyáltalán nem sikerült érdemlegeset kihoznom magamból.
Szegény gyerekeket belekényszerítik az iskola padba, a négy fal közé, ahol kevés friss levegő van és akad olyan nevelő, aki megtiltja, hogy órán vizet igyanak a tanulók.
Mi ez, ha nem börtön?
Kiszakítják őket a természetből és a testnevelés órára hivatkozva nyugtatják a lelküket, hogy megvan a mozgása a gyereknek.
Az órák közötti "szünetek" nem elegendőek arra, hogy tisztelettel fogyasszák el az ételt, hogy azt ideális módon hasznosítani tudja a szervezetük.
Egy nagy kapdosás az egész délelőttjük, utána meg elvárják tőlük, hogy otthon is a könyv fölött üljenek...és elvárják tőlük, hogy teljesítsenek erejük felett.
Sajnos ezeket mi engedtük meg, mi egyezünk bele nap, mint nap.

Nincsenek megjegyzések: