2016. december 12., hétfő

ideális

Ki kell ábrándulnunk a régi, már nem szolgáló beidegződéseinkből, élethelyzeteinkből, játszmáinkból, kapcsolatainkból.
Nincs mese. ha nem tesszük olyannyira leamortizáljuk magunkat hosszabb távon, hogy elvesztjük józan ítélőképességünk írmagját is.
Kijózanodva lehet kiábrándulni.
Ez a kiábrándulás egy felrázás, egy észhez térítés.
Sok dologból kiábrándultam már, de vannak még dolgaim, amiből ki kell.
Ma reggelre sikerült egy nagy követ levennem a szívemről, vagyis már tegnap reggelre.
Minél tudatosabban élünk, annál nagyobb az esély, hogy egyszer kitisztul az ég fölöttünk és meglátjuk a napot, ami megengedi, hogy rálássunk az életünkre objektíven.
Kiábrándulni valamiből, valakiből a legjobb érzés, ha az a dolog(élethelyzet), vagy személy ténylegesen csak az energiánkat rabolta már.
Számtalan esettel találkoztam már, aki hasonló cipőben járva nem veszi észre a nagy cselt, ami fondorlatos módon észrevétlenné teszi azt a személyt, vagy élethelyzetet az életében, aki , vagy ami csak csapolja az energiáit.
Az életünk kemény játszmák színterei, olyan játszmáké, amiben már csak az egó hatalmi, birtoklási harcai vannak jelen, semmi tudatosság.
Egy darabig ezt el lehet viselni, de később már az idegrendszerünk kezd elfáradni, ami hosszabb távon szervi elváltozások alapja lesz.
Számtalan ember ezért a nem jó érzés miatt nyúl alkoholhoz, antidepresszánsokhoz, tudatmódosító szerekhez.
Megteheti mindenki, mert szabad.
Ez a könnyebb út, a nehezebb út viszont annyira kemény, ha már régen nem tiszteljük magunkat, hogy sokan ezért nem választják, mert ebben ténylegesen szembesülnünk kell szánalmas tetteinkkel, viselkedésünkkel, gondolatainkkal, érzéseinkkel.
De mégis ez a jobb út, a hasznosabb út, mert ebben ténylegesen elérhetünk arra  szintre, ahol kiállunk magunkért, ahol ténylegesen kiábrándulhatunk a nemszolgáló játszmáinkból, személyekből.
Ehhez kívánok neked ideális erőt. Ölellek.





Nincsenek megjegyzések: