2016. december 3., szombat

terhelt

"Olyan terhelt karmával születnek az emberek az ezredfordulón, hogy ilyen nehéz még soha nem volt."  Rudolf Steiner

Nem nehéz ezek után rájönni, hogy jelenleg miért is annyira bonyolult, nehéz az életünk.
Ez persze egyénenként változó lehet, sőt akadhat olyan is, ami látszólagosan könnyű, de nincs olyan lélek akinek nem kellene ugyanazon megpróbáltatásokat megélnie egyszer, ezáltal a mélységek megélése révén ( jóesetben )a konklúziókat levonva lelkileg fejlődni.
Te is ezen az úton jársz, amit már lehet, hogy tudsz, vagy még nem, de egyszer tudatára ébredsz.
A legnehezebb rész az, amikor se itt nem vagyunk, sem ott, hanem egy olyan részen, ahol bizonytalanságot érzünk az életünkkel szemben, mert a régit levetettük, de az új még nem stabil bennünk, csak megmutatta már magát.
De hidd el ez is egy jobb állapot már, mint amikor a régiben tobzódunk, ami már csak hátramozdít és hamis illúziókkal akarja magát létjogosulttá tenni.
Nincs erre szükséged egyáltalán.
A káprázatot teszi eléd a régi éned, olyan varázslatot akar valósnak látszatni, ami csak a VALÓS szellemi fény visszatükröződése a sötétség határairól.
Mindezeket úgy akarja benned realitássá tenni, hogy morális változást nem követel, holott e nélkül minden csak egy időpazarlás, másokon átgázolás, egó növelés.
A mézesmadzagot mindig elhúzzák előttünk, amikor egyre jobban leszünk, mert ilyenkor jön a próbatétel, hogy ténylegesen erősek vagyunk-e?
Ezek a próbatételek a párkapcsolatokban a legkeményebbek.
Ugye?
Egy párkapcsolat a legnagyobb alap a beavatásra.
Nem véletlenül van az a sok csalódás, bánat, torzult egós viselkedés.
De minél tisztábban viszonyulunk magunkhoz, annál jobban rálátunk erre és nem fog ki rajtunk már ezen feladat.
Rugalmasnak kell lennünk a felénk jövő feladatokkal szemben, amik különböző élethelyzetekben mutatják meg magukat.
A kezdeti fellángolások utáni csalódások hihetetlen nagy lehetőségei az elfogadás gyakorlásának.
Csak akkor érthetjük meg ezt igazán, ha kozmikus összefüggéseiben látjuk magunkat, ha kozmikus összefüggésben látjuk az embert.

"S, hogy nem tudok mást, mint szeretni terheim alatt."

Minden egyéb ceremónikus beavatás(asztrális beavatás), ami nem követel meg morális változásokat, egyéni utat, az csak egy gyorstalpaló intellektuális okoskodás,  "jó" érzelmi kielégülés, egocentrikus versenyfutás. ma pedig ezzel van tele az ezoterikus piac, aminek sokan bedőlnek...pl Reiki, Prána nadi, családállítás ...stb.

Hidd el, te más úton jársz, az élet beavatásán, ahol nem akarsz kibújni a feladataid alól, mert megtanultad a lényeget. Köszönöm.








Nincsenek megjegyzések: