2016. december 29., csütörtök

új év



Szilveszterkor kívánni szoktunk valamit.
Ez a hagyomány eléggé módosult az évek folyamán.
Olyannyira, hogy ezen kívánságok az alkohol hatása miatt nem valósulnak meg.
Pontosan éjfélkor, egyetlen percig a lehető legközelebb vagyunk azon szellemi erőkhöz, szellemi hierarchiához, ami ezen kívánságunkat meghallgatja. Soha az évben máskor ennyire könnyen és közel nem juthatunk ide.
Mégis az emberek többsége alkoholmámorban megy ezen új év felé.
Éjfélkor pontosan alkohollal köszöntik az új évet.
Mintha tompult tudatállapottal kellene nekimenni az újnak.
Az alkohol a magasabb Énünkkel való kapcsolatunkat blokkolja, pontosan azt a kellő figyelmet és tiszteletet magunk felé, amitől igazán emberek vagyunk.
Aki ezt a kapcsolatot megszünteti sokszor, akár hosszabb ideig, az ne csodálkozzon, hogy állati szintre jut, akár négykézlábra is kerülhet, hiszen az Énünk eltompul és nem sok minden különböztet meg az állatoktól így.
Mégis az alkohol az egyik "legideálisabb" forma manapság arra, hogy "lazítsunk".
Pedig a vérünkben minél több az alkohol, annál nagyobb az esély arra, hogy betegek legyünk, mert a vérben lévő Énünket kiszorítja az alkohol.
Nem véletlen a másnaposság sem, amikor azt a kegyetlen fájdalmat, fáradtságot érezzük, mert ilyenkor szó szerint csata folyik bennünk, a magasabb Énünk hódítja vissza a területeit.
Ezt azért már a többség megtapasztalhatta. Az idő előrehaladtával egyre nehezebben tud az ember a másnaposságából kijönni.
Tehát az alkohol már alapból sem jó, annak ellenére sem, hogy olyan a propagandája, hogy szükséges a szervezetünknek alkoholt pótolnunk.
Ez a legnagyobb butaság, a szervezetünk elegendő alkoholt termel, ami a sajátja és nem kintről kell ezt bejuttatnunk, mert az teljesen másként hat a szervezetünkre, idegenként kezeli.
De ez sem fontos manapság, csak az, hogy oldódjunk és különféle belemagyarázásokkal hitegessük magunkat, hogy miért is igyunk, miért is ihatunk.
Mindenkinek saját belátása szerint kell ezt eldöntenie, mérlegelnie. Egy biztos, az alkohol semmiképpen nem használ, soha.
De a vörösborban lévő más egészséges dolgok sem írják felül ezt, mert nem annyira hasznosak, mint amennyire káros az alkohol az adott mennyiségben.
A szilveszteri alkoholfogyasztás, meg még azt a lehetőséget is blokkolja, hogy a sorsfeladatunkhoz mérten kívánhassunk valamit, ami meghallgatásra kerül, ami megvalósulhat ez által.
Tehát akinek fontos a lelke, akinek fontos az egészsége, az új éve, annak ezen gondolatok majd kellő módon fognak változást eredményezni.
Amikor alkohol van bennünk, legyen az a legkevesebb is, a vérünkből a legnagyobb védelmet veszik el, az pedig az Énünk.
Ahol az énünk nincs jelen, ott bizony a betegség kezdi felütni a fejét, az öregedés, a savasodás.
A savasodás mértéke attól függ, mennyire vagyunk önmagunk, mennyire van jelen az életünkben a tudatos Énünk. Ha ez nincs meg, akkor bizony nehéz egészségesnek maradni. Az embereknél persze egyénenként változóan hat az alkohol, de ez nem befolyásolja azt, hogy mi a lényeg.
Számomra az alkohol mindig is bajt hozott, ezzel persze nem kell egyetérteni másnak, mindenki úgy él, ahogy akar. :)

Nincsenek megjegyzések: