2010. május 3., hétfő

állati ösztöneink

Az ember arra teremtetett, hogy egy idő után felül írja az állati ösztöneit.
Az ember szabad akaratot kapott...ez emeli ki a többi teremtett közül.
Ezen kiemeltsége ellenére az állati ösztönei keményen meghatározzák az életét.
Minél tudatosabb egy ember, annál tisztábban látja ezt és ez által belátó is lesz.
Az ember az egyedüli felegyenesedett és ez által a Föld és és az ég között áll.
Jelenleg az állati ösztönök uralkodnak a Földön.
Ezért is olyan, amilyen.
Az ember szabad kezet kapott, szabadon dönthet, hogy marad az állati szinten, vagy esetleg felemelkedik egy olyan minőségbe, amiért eredetileg teremtve lett.
Az idejekorán megkapott szabad akarat révén, a döntés szabadsága révén eltávolodott az ember az istenitől. Egyre távolabb került, egyre jobban áthatotta az állatiassága.
Ez a lelkület úgy vélte, hogy mindent önmaga meg tud oldani, isteni beavatkozás nélkül.
Olyan túlzásokba esett az emberiség, hogy ide jutottunk, ahol most tartunk.
Krisztus megjelenése(testet öltése Jézusban) volt az a pont, amikor az első igazi remény megcsillanhatott, amikortól már BOLDOGOK LEHETTEK A LELKI SZEGÉNYEK IS.
Ez egy nagyon fontos dolog, magyarázták már nagyon sok féle képen...a lényege viszont az, hogy amikor az emberiség úgymond kegyvesztett lett, amikortól már nem volt szellemi kapcsolata a magasabb hierarchiákkal...LELKI SZEGÉNYEKKÉ VÁLTAK.
Ilyen értelemben, aki LELKI SZEGÉNY LETT, boldog lehetett, mert övék lehetett a mennyek országa. A Mennyek országa viszont már nem odakint , hanem mindenkinek önmagában volt lehetséges.
Krisztus második eljövetelét nagyon sokan fizikális minőségében hiszik és várják.
Ez a legnagyobb csapda, ami félre vezetheti az emberiséget.
Az emberiség fejlődése nem fizikális síkon történik, hanem egy éteribb minőségben már. Ebben az éteribb, finomabb minőségben minden ember saját magában tapasztalhatja meg ezt a MÁSODIK ELJÖVETELT.
Ezért is nagyon fontos megérteni, miért is lehetnek BOLDOGOK A LELKI SZEGÉNYEK(az Istentől elszakadottak, de tiszta szándékúak), és miért is lehet az övék a MENNYEK ORSZÁGA.
Aki ezt megérti, az tovább tud lépni, aki viszont egy második eljövetelt fizikális vonatkozásban vall és ragaszkodik ehhez, az nem a fejlődés útján van, hanem az egója tarja vissza a fejlődéstől.
A fejlődés mindenképpen a szellemibb felé vezető út, nem pedig a fizikális síkon történő szebbé, jobbá válás.
Van egy fizikális határ, ameddig fejlődni lehetséges, utána a devolúció következik. Ez mindig is így volt és ezen a vonalon elindulva belátható, hogy van egy határ ameddig egy fizikális dolog tökéletesedhet.
Mondjuk ezt nagyon nehéz megérteni annak, aki görcsösen ragaszkodik a fizikalitáshoz, akinek nem is fér bele a világnézetébe az, hogy van egy magasabb minőség is, mint a fizikális testünk.
Az állati ösztöneink a Földhöz ragasztanak.
Ezért is nagyon fontos tudni, hogy minél jobban az irányítása alatt vagyunk, annál kisebb az esélye annak, hogy szellemileg fejlődjünk.
Ennek belátása is óriási feladat, de aki egyszer felnőtt hozzá, már soha nem feledi.
Ilyenkor van az, hogy bármennyire is akarnak valakit hússal tömni, még, ha az illata csábító is, nem eszik belőle.
Ilyenkor az anyagi gondolkodású emberek nem is értik, mi ez a különcség, holott csak egy olyan emberrel van dolguk, akinek már teljesen más a lelke, mint az övék.
Ez persze fizikális szemmel nem látható és ezért a fizikális érzékszerveire specializálódott ember nem is lát semmi különbséget, csak annyit, hogy van egy makacs ember, aki nem óhajt úgy élni, mint a nagy átlag.
Ebből erednek az óriási konfliktusok.
Velem is volt nem egy, de talán a családom már rájött, hogy semmi értelme erőltetni belém a húst...úgysem eszem...még a békesség kedvéért sem, mert az teljesen ellentmondana önmagamnak.
Így talán az is, aki eddig nem értett engem valami rálátással lesz az életemre.
Én ilyen ember vagyok és az emberiség is ide tart, akár elhihető, akár nem.
Az állati ösztöneit levető ember egyre könnyebben él...úgy él, hogy miközben kevesebb fizikális élelmiszert eszik, mégis egészséges marad.
Élettel teli, nem denaturált dolgokkal táplálkozik, ami kielégíti...ez is csak egy más lelkülettel valósítható meg, mert az a lélek, aki a földhöz ragadtan él kényszerítően ragaszkodik a húshoz...nem is lenne baj ez, ha hosszú távon nem lenne egészségkárosító hatása...de viszont VAN...nem is egy, szinte minden betegség err vezethető vissza, a táplálkozási szokásainkra.
Aki tiszta, élettel teli növényi étrenden él...nem hal meg, nem lesz beteg...sőt tovább élhet egészségesen.
Ezek az én tapasztalataim, és hála az égnek van egy csodálatos teremtmény, aki jóval előttem jár ebben és van viszonyítási alapom. Nagyon nehéz addig, amíg csak úgy megyünk az úton, hogy azt véljük, különcök vagyunk...nem akarunk senkinek rosszat, mégis számkivetettek lehetünk ebben az állati ösztönökkel átitatott világban. Nehéz így, de, ha észre vesszük, hogy más is hasonlóan él, sőt már jóval előtte megtette azokat a lépéseket, amiket mi még most teszünk...az az igazi ajándék.
Most viszont én is sokszor azt érzem, amit érezhetnek sokan velem kapcsolatban, hogy nem tudják megvalósítani azt, hogy leszokjanak a húsról...ugyanígy érzek én is, mert olyan dolgokat látok, ami még nekem is magas:-)
Szeretettel,
izi

ui...egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem.
Az állati ösztöneink az asztrális testünkben fejtik ki hatásukat...aki úgymond megváltásban részesül, azokra ezen kényszerítő erők egyre gyengébben tudnak hatni, ezért is van itt a lényeg, hogy mit is jelent a MEGVÁLTÁS.
Pontosan ennek az állati eredetű kényszerítő, nem emberi viselkedésnek a levetkőzése...és igazi EMBERRÉ válása kezdődhet meg az emberiségnek.
Eredetileg a szabadság angyalaivá lettünk teremtve, e helyett egy Földhöz ragadt, állati ösztönöktől átitatott(magáról nagyon sokat képzelő)kisbetűs emberiséggé váltunk.

Még egy fontos dolog...nagyon sokan, köztük én is nagyon irtóztam régi megnevezésektől, mint pl. Krisztus...ez azért is van, mert az életeink során nagyon sok olyan összefüggésbe került ez a név, ami nem az igazságot fedte és ez belekerült a köztudatba.
Ez a blokk ott van az emberek lelkében és sokszor hatalmas gátat szabhat a lelki fejlődésében.
Ezért is nagyon fontos, hogy úgy tekintsünk erre a névre, mint minden vallástól független névre, az eredetre, ahol pontosan azt fejezte ki, ami éppen ő.
Ami a teljes valója lényege, az a lelkünknek az igazi megváltója, vigasztalója.
Egy vallásnak sem vagyok tagja, csak az igaz szeretetnek, ami ott van a szívemben, ami a Tiédben is ott van.
Ott vagyunk egyek...

Nincsenek megjegyzések: