2010. május 19., szerda

lassan itt van


Lassan itt van Pünkösd.
Egy olyan ünnep, amit ildomos tudni, hogy mi is valójában.
Persze lehet úgy is élni, hogy fogalmunk nincs róla, ahogy én is éltem nagyon sokáig...de szerintem, ha valaki megérti a lényegét, akkor sokkal gazdagabb lesz a lelke...és mint már beszéltünk róla nem egyszer, csak olyan dolgokat vihetünk magunkkal testi halálunkkor (amik az igazi kincseink lehetnek), amiket integráltuk magunkba, amiket megértettünk, tudatosítottunk.
Mást is visz a lelkünk, olyat is, amit szándékosan nem tettünk meg, amikor itt volt az ideje, azzal szembesít a következő életünk, nem marad el semmi.

A Pünkösd igazi értelme, jelentése az, hogy a sötét korszakából(káli juga) kilépő emberiségnek lehetősége van szellemileg fejlődni...a sötétségből a világosság felé elindulni.
Ennek az előképe nem volt más, mint amikor a Jézus tanítványaira úgymond a Szent Szellem beáradt.
Persze ez a dolog egyes emberekben nagyon bután, nevetségesen hangozhat, eleve materiálisan nevelték...nem véletlen ez a nagy szkepticizmus.
Megértem...de az élet egyre többször fogja szembesíteni azzal őket, hogy vegyék észre, hogy nem csak fizikális testből állnak.
A Pünkösd igazi értelme az, hogy saját magunkban elérhetjük a megvilágosulást, ebben segít egy olyan erő, ami nagyon sok nevet kapott már...pl. Szent Szellem, Szent Lélek(de ez az elnevezés nem fedi teljesen a valóságot), Parakleitosz(vigasztaló), Sekinah, Ízisz Szófia...stb...amik nem mások, mint a bölcsesség, a Istennői aspektus.
A kozmikus bölcsesség egy része akkor került igazán az emberiséghez, amikor Mihály úgymond letaszította a földi szférákba Lucifert. Sokan nagyon tartanak ettől a névtől és csak negatív dolgokat tulajdonítanak neki.
Lucifernek az a tulajdonsága, hogy pontosan azt fogja mutatni, amilyen a hozzáállásunk magunkhoz.
Ha békések és egységtudatúak vagyunk, akkor egy ilyen arccal találkozhattunk régebben(mert akkor a belső lelki világunkban találhattuk meg Krisztus eljöveteléig, utána helyet cseréltek, Krisztus foglalta el a helyét és Lucifer újra kozmikus lény lett).
Tehát abból alakult ki ez a félelem Lucifer iránt, hogy AVATATLANOK is a lelki világuk mögé nézve(tele félelemmel, kétségekkel, hazugságokkal, erőszakkal)találkozhattak egy ugyanolyan képet mutató Luciferrel...egy szörnnyel, egy két szarvú patással...és ez az évek folyamán tovább öröklődött az emberekben , a köztudatban éppen ezért ez maradt, holott Lucifernek van jó oldala is. Nem véletlen időszámításunk előtti 3000-ben az, hogy a kínaiak, annyira fejlettek lettek(pl.lőpor, írás...stb)...pontosan ezen luciferi bölcsesség által.
De ez még most is nagyon megbotránkoztathatja a közönséget, ezért talán téged is, aki most olvasod-e sorokat.
Ha viszont belátó vagy és hagyod, hogy a Szent Szellem munkálkodjon benned és Krisztus áthasson szeretetével, megváltásával, akkor minden teljesen reális lesz.
Lucifer nem jelent mást, mint fényhozót. A bölcsesség egyenlő fény.

A jelenlegi korban nagyon fontos, hogy ne csak a szeretetre helyezzük a hangsúlyt, mert az önmagában nem elég...szükség van a rálátásra, megismerésre, vissza tekintésre és ebben segít a bölcsesség beáradása.


Ahhoz, hogy az emberiség ne süllyedjen bele az anyagba, szükség volt erre a hatalmas erőre...szükség volt a MEGVÁLTÁSRA(Krisztus) és szükség volt a Szent Szellemre(kozmikus bölcsesség), aminek az ötvözetével megerősíthetjük az ÉNünket.

Miért is fontos megerősíteni az ÉNünket?

Miért nem jó úgy, ahogy van?

Feltehetik sokan ezeket a kérdéseket.
Jogosan.
Az emberben Krisztus előtt csak az ÉN csírája volt meg. Ez azt jelenti, hogy Krisztusig az emberek nem tudtak úgy gondolni magukra ÉNként, mint mi manapság.
Krisztusig csak úgy éreztek maguk iránt, mint egy csoport, nemzet tagjai...pl. spártainak, vagy éppen az a nemzet, amiben éltek.

Krisztus után( az ÉNtudat elhozója)van lehetőségünk úgy látni magunkat, ahogy manapság megéljük.
Ez az individualizálódás(egyéniség)viszont nem szabad, hogy túlzottan egós minőségbe menjen át, ahogy manapság sokakban át is megy.
Ezért van az, ami most van, ez az új bábeli zűrzavar.
Mindenki a hirtelen kapott szabadosságában úgy érzi, hogy már mindent tud...az egó hatalmas lesz.
A Krisztus szeretete(keresztjéről lecsorgó vére) és a Szent szellem(itt jön be a Pünkösd szerepe), ami nem más, mint a Kozmikus Bölcsesség ötvözeteként megerősödik az ÉNtudatunk...rálátásunk lesz a világ dolgaira, miközben megtartjuk megerősödött ÉNtudatunkat, ami ideális mértékű marad, megtartva az egységtudatot.
Erről is sokat írtam már...ezt jelenti az, hogy INDIVIDUÁLISAN EGYSÉGTUDATÚ.:-)

A Szent Szellem bölcsessége és Krisztus szeretetet dolgozik bennünk, a kellő alázatot meghozva bennünk, miközben erősek maradunk.
Ez az igazi értelme Pünkösdnek...ami békét, megnyugvást is hoz, mert a tudati lélek korában nagyon sok információval szolgál, hogy ne maradjunk szellemi sötétségben, szellemi éhségben.

Aki hallani akarja, amit írtam, az hallani is fogja...
... aki saját szabadosságában, alázat nélkül, egója túlzásaiban véli a megoldásait(sokan így élnek, ezért is van az a sok féle fals irányzat, amiben nincs egységes elem), aki nem veszi tudomásul az egyetemes törvényeket...élhet így is...a szabad választás joga mindenkit megillet...de a pofonokat ne úgy éljük meg ezek után, hogy ugyan miért is kaptam én ártatlan:-)...mint már nagyon sokszor írtam a pofonjainkról is...de ez a videó jól szemléltei a váratlan taslijainkat.




Szeretettel,
izi

ui...ja...és fiatalodtam 10 évet legalább, leborotváltam a két hetes szakállamat...szörnyű ősember voltam:-)

Nincsenek megjegyzések: