2010. május 18., kedd

a húsról még




Amikor ragaszkodunk a hús fogyasztásához, azt fejezzük ki, hogy nekünk a Földhöz kötöttség teljes mértékben megfelel...ez által kinyilvánítjuk azt is, hogy cserébe minden nemű égi áldásról lemondunk.
Ezért nem is lehet ráerőltetni senkire azt, hogy ne egyen húst...ez legbelül kell, hogy beérjen, az összefüggések fényében.
Mik is ezek az összefüggések?

A hús kifejezetten a Földhöz bilincseli az embert, amit a szabad választásunkból kifolyólag egyértelműen választhatunk is.
Ez a Földhöz ragadtság viszont meghozza(már jó ideje meghozta) a betegségekre való hajlamunkat is...szűk látókörűvé teszi az embereket.

A hús fogyasztásának meg volt a jelentősége, volt idő, amikor az emberiségnek teljesen el kellett szakadnia a szellemi birodalomtól...ez a sötét korszak ideje már lejárt.
Ennek ellenére mindenkinek saját belső indíttatásból szabad csak elhagynia a húst, de semmiképpen nem absztrakt, a valóságtól elvonatkoztatott dolgok miatt(pl. divat).

"Aki szellemi-lelki fejlődésre törekszik, aki a szellemi élményt, mint igazi tapasztalatot és annak nem intellektuális közvetítését akarja magáévá tenni, aki magát ösztöntermészetétől meg akarja szabadítani, az felhagy a hús fogyasztásával"


Minél tisztábban átlátjuk ezt, annál kevesebbszer hat ránk kényszerítőleg a hús utáni vágy.
Van egy pont, amikortól megundorodunk tőle, ahogy talán már több ember életében volt is ilyen valamilyen étellel kapcsolatban.

Nem vagyok fanatikus, csak egyszerűen, ahogy változik a lelkem, változik az is, hogy mivel táplálkozom.
Ez egy törvényszerűség...



Ha még ragaszkodsz a húshoz, azzal gátat szabsz a szellemi-lelki fejlődésedhez (persze ezt sokan cáfolják, pontosan a ragaszkodásuk miatt, ami sejtszinten(régi beidegződés, félelem az újtól) még lecövekeli őket)...ez is egy döntés...szabad döntés, amivel kifejezed azt, ami éppen vagy.
Ez nem ítélet...mindenki úgy él, ahogy akar...ha már kevesebb húst eszel, akkor esélyt adsz az egészségednek...mert az embernek együtt kell haladnia a változással.
A változás viszont azt kívánja már meg az emberiségtől, hogy ne nehezítsen magán, hanem könnyítsen:-)


http://exuziaizidor.blogspot.com/2010/02/gondolatok-husrol.html

Az emberiség ide tart...csak ez sokaknak még MAGAS:-)...miért is?
Egy dimenzió váltást egy tudat és életmódváltás előz meg...talán ez logikus is...nem?
Ez a tudatváltás ilyen dolgokra is kiterjed...ebben viszont gyermekcipőben jár az emberiség...ha tetszik, ha nem.:-)

Szeretettel,
izi

Nincsenek megjegyzések: